Lid worden

Zing mee!

Ben jij jong, bevlogen en in voor een muzikale uitdaging? Dan is Kamerkoor Mnemosyne wellicht het koor voor jou. Iedere woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur repeteren wij op hoog niveau onder leiding van onze dirigent Wolfgang Lange. Ook om te groeien zit je bij kamerkoor Mnemosyne goed: veel zangers kwamen (relatief) onervaren binnen, en hebben bij ons de fijne kneepjes van het zingen bijgeleerd. Word jij de volgende?

Vacatures voor vast lidmaatschap

We hebben momenteel vacatures voor een hoge sopraan, tenoren en bassen. Dat betekent dat je in deze stemgroepen meteen kunt meedoen met de repetities, na een succesvolle auditie. Voor de overige stemgroepen geldt dat je wel kunt komen kijken, maar dat je mogelijk niet direct vast lid kunt worden.

Inhoud auditie

Wij verwachten van zangers een goede stem, koorervaring en vaardigheid in het noten lezen.

De auditie wordt afgenomen door de dirigent. De auditiecommissaris is aanwezig om te notuleren. Tijdens de auditie wordt aandacht besteed aan stem, stembereik, solfège, intonatie- en ritme-oefeningen. Er wordt van je verwacht dat je een kort muziekstukje voorbereidt en dit in tweevoud meeneemt naar de auditie. Een auditie duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de omstandigheden hoor je meteen na de auditie de uitslag, of word je hierover later gebeld. Na aanname word je aspirant-lid voor de duur van een concertprogramma. Na de concerten wordt geëvalueerd en bepaald of je vast lid kunt worden.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar auditie@kamerkoormnemosyne.nl. Vermeld in de mail ajb je telefoonnummer, je stemgroep en in welk koor / welke koren je eerder gezongen hebt. Je mail wordt gelezen door Imke.

Lidmaatschap

Mnemosyne is een kamerkoor met vaste leden, maar incidenteel maken wij ook gebruik van projectleden en gastzangers. Je kunt vast lid worden na een geslaagde auditie en een wederzijdse proeftijd. Een projectlid of gastzanger doet ook auditie, maar wordt aangenomen voor de duur van een project.

Repetities

Wij repeteren wekelijks op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in GVO de Klup, Dominee Creutzbergweg 3, 6532 XP te Nijmegen. Halverwege de repetitie is er een pauze. Daarnaast zijn er repetitiedagen (twee per seizoen) en een koorweekend. Maandelijks gaan we na het zingen nog even borrelen op de repetitielocatie. Elke stemgroep organiseert dit per toerbeurt. Als je interesse hebt, ben je van harte welkom op een repetitieavond om de sfeer te proeven. Meld je in dat geval van tevoren even aan, zodat we je goed kunnen ontvangen!

Contact

auditie@kamerkoormnemosyne.nl

Je mail wordt gelezen door Imke.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.